sfantul-vaderImportantă sărbătoare jedaică, tăierea mâinii sfântului Vader este prilej pentru drept credincioşi să se adune la templu şi să celebreze acest obicei similar cu circumcizia. De altfel, sf. Vader a fost atât de cuvios şi iubit că i s-a tăiat mâna de două ori, odată de preasfinţitul Dooku din Antiohia şi odată de fiul său, Luca, fiind astfel dublu-mântuit.

De-a lungul vieţii sf. Vader a fost un om pios, care s-a preocupat tot timpul de cele sfinte, fiind considerat de contemporani un adevărat atlet al credinţei. Era cunoscut faptul că-i sugruma pe păgâni, considerând lipsa lor de credinţă ca fiind deranjantă. Pentru a-l comemora, credincioşii jedaici se adună în grupuri largi şi aruncă o sabie laser în mulţime. Cel căruia-i cade primul mâna este considerat binecuvântat, i se vor desface cununiile şi va avea noroc tot anul.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 09.01.2013 11:15 Monden

National Cinematografic