dubai_turism_romaniDin cauza crizei, tot mai mulţi români s-au mulţumit iarna aceasta cu un sejur în Dubai, anunţă agenţiile de turism, acesta fiind promovat ca o alternativă ieftină la Poiana Braşov sau staţiunile de pe valea Prahovei. Printre turiştii care au renunţat la Poiană pentru panorama din Burj al-Arab s-au numărat chiar şi vedetele, acestea susţinând că “un pic de economie nu strică”.

“Vin vremuri grele”, spune Decebal Popescu, personaj monden din sectorul 4 al Capitalei, “aşa că am convenit cu familia să facem un sacrificiu anul acesta: în loc să petrecem un weekend la munte, la pensiune, ne-am limitat la două săptămâni în Dubai, la un hotel de şase stele. Până la urmă n-a fost aşa rău, chiar dacă ne-am mulţumit cu caviar şi foie gras în loc de mâncarea tradiţională românească pe care o iubim atât de mult: şniţel, şaorma, pizza.”

“Când mergeam la Poiana Braşov, cel mai mult îmi plăcea drumul”, completează soţia lui Popescu. “Până în Dubai am făcut doar şase ore, cam cât până la Ploieşti. L-am rugat pe şoferul limuzinei care ne aştepta la aeroport să conducă foarte încet, măcar să ne amintim de locurile noastre preferate din ambuteiajul de pe DN1.”
Scris de Vasile | Tuesday, 15.01.2013 08:07 Monden

National Cinematografic