hipsteri_snobims_mainstreamDin ce în ce mai mulţi hipsteri se confruntă cu o veritabilă criză de identitate, afirmă un studiu recent. Potrivit autorilor studiului, snobismul, cândva principala lor trăsătură, a fost adoptat cu succes de restul populaţiei, devenind o atitudine mainstream, un eveniment pe care principalii ideologi hipsteri nu l-au prevăzut.

În faţa acestui paradox, un hipster bucureştean se declară mai derutat ca niciodată, apelând chiar la serviciile unui psihiatru. “Dacă renunţ la a fi snob pentru că toţi sunt snobi în zilele noastre, înseamnă că sunt snob? Poate că o plimbare cu bicicleta ar putea să-mi mai limpezească gândurile, dar oare mai e OK să umblu cu bicicleta, de vreme ce o făceam din snobism? Sau ar trebui să-mi cumpăr un BMW alb? Cultura noastră este în pericol!”

Până la soluţionarea dilemei de către o comisie de filosofi hipsteri, barurile şi cluburile din Centrul Istoric ar putea rămâne închise pe timpul nopţii, perioadă deosebit de periculoasă pentru că predispune la contemplaţie. În tot acest timp, hipsterii sunt sfătuiţi să îşi păstreze calmul şi să nu abandoneze petiţiile de pe Facebook.
Scris de Vasile | Wednesday, 16.01.2013 07:55 Monden

National Cinematografic