patriahul_daniel_dolarPatriarhul Daniel a decis să-i afurisească public pe românii care comit gravul păcat al aruncării bradului, îndemnând creştinii adevăraţi să folosească cimitirele speciale pentru brazi înfiinţate pe lângă toate bisericile.

"Aruncarea cetinei, potrivit celei de-a treia epistole a lui Maftei către Soborniceni, înseamnă păcat de moarte, ca şi neachitarea contribuţiei de enoriaş", susţine Patriarhul.

Autorităţile BOR declară că brazii trebuie îngropaţi cum se cuvine şi nu incineraţi, sau lăsaţi pe terenuri virane, aşa cum din păcate procedează mulţi oameni certaţi cu Dumnezeu.

"Inconştienţa acestora poate atrage după sine mânia Domnului asupra întregului sat, sau asupra întregului bloc. Trebuie făcute rânduielile cele cuvenite la fiecare brad, pentru că bradul are suflet şi este arbore sfânt, la care se adăpostea Mântuitorul nostru.

Potrivit Patriarhului, taxa de înmormântare creştinească a bradului este mai degrabă una modică, respectiv 50% din taxa pentru un om, iar cetăţenii nu au niciun temei creştinesc pentru a evita acest mic exemplu de bunăvoinţă faţă de Dumnezeu.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Thursday, 17.01.2013 17:40 Monden

National Cinematografic