90% din români reintră de azi în post, pentru că au dat toţii banii pe carne de Paşti

Deşi, oficial, următorul post mare e abia în iunie, de sfinţii Petru şi Pavel, începând de astăzi mii de români se nevoiesc deja mai ceva decât călugării! Motivul e simplu: drobul s-a terminat, din ciorbă a rămas doar nişte zeamă, stufatul de miel s-a stricat în frigider şi tot bugetul de carne a fost consumat în pragul sărbătorilor pascale.

“Nu-s un om foarte religios, am ţinut post doar în săptămâna mare”, spune Decebal Popescu, locuitor al sectorului 4. “Iată că Domnul nu m-a scăpat din vedere şi mi-a mai dat vreo zece zile de post, până la salariu. E bine că a venit primăvara, găsesc în jurul blocului păpădii şi rădăcini, curând au să se facă şi corcoduşele.”

“Cunoscut în întreaga ţară ca ‘postul săracilor’, acest post nu este unul cerut în mod expres de Biserică, însă foarte mulţi români îl ţin în săptămânile de după o sărbătoare importantă. Noi îl încurajăm, fiind o formă de curăţire spirituală, aşa că ştiţi ce aveţi de făcut dacă v-au rămas bani de carne după mielul de Paşti”, a comentat pr. Onufrie Rîuleţ, contabilul Parohiei Sf. Petromidie din Berceni.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
24 aprilie 2017 03:36
Citește mai mult despre: bani carne post religie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult