nastase_paturi_suprapuseDana Năstase, soţia fostului premier proaspăt eliberat din închisoare, susţine că soţul ei se obişnuieşte gradual cu traiul în libertate, fiindu-i greu să revină brusc la stilul de viaţă anterior.

"Momentan Adi mi-a cerut paturi suprapuse în dormitor. Eu o să fiu deasupra, lui aşa i-a plăcut întotdeauna, oricum", susţine Dana Năstase.

Soţia lui Năstase declară că Adrian încă e obişnuit cu sistemul din puşcărie şi că din când în când îl susprinde ascunzând câte o chiflă în buzunar, pe care o doseşte pe sub saltea.

Potrivit apropiaţilor, Năstase e destul de dezorientat în Bucureşti: "Nu mai ştie pe unde circulă 137, în Drumul Taberei a fost şocat când a văzut ce s-a întâmplat. Ne-a întrebat dacă a fost vreun război", declară Andrei Năstase, fiul fostului premier.

În ce priveşte psihicul fostului premier, psihologul acestuia declară uneori Adrian Năstase respinge realitatea, prin mecanisme clasice de blocare a amintirilor.

"L-am consultat după eliberarea condiţionată şi mi-a spus că la Jilava n-ar fi fost deţinut, ci ar fi fost la o petrecere în pijamale care a durat câteva luni. Evident, nu comentez", susţine psihologul lui Adrian Năstase.


National Cinematografic