amenda_politistUn şofer bucureştean se află în stare de şoc, după ce a primit o banală amendă pentru depăşirea vitezei legale. La scurt timp după ce a ajuns acasă, bucureşteanul a citit cu atenţie amenda primită, ocazie cu care a rămas perplex: deşi poliţistul a folosit mai multe cratime în motivarea amenzii, absolut toate, fără excepţie, au fost folosite corect gramatical. În plus, şoferul nu a identificat nici dezacorduri, nici virgule între subiect şi predicat.

„Prima dată am crezut că nu văd eu bine. Totuşi, nu sunt nici eu un mare expert în gramatică, aşa că am dus amenda la Academia Română, să cer şi o opinie avizată. Verdictul Academiei a fost acelaşi: nu există nici o greşeală gramaticală în amendă”, a povestit şoferul. Şeful Poliţiei Bucureşti insistă, însă, că este vorba de un fals grosolan. „Ori e făcută în Photoshop, ori e scrisă de un fals poliţist. Angajaţii noştri n-ar scrie niciodată la modul acesta”, sună părerea acestuia.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Monday, 03.06.2013 09:51 Monden

National Cinematografic