tudor_chirila_carte_femeie_care_plangeApropierea Bacalaureatului îi face pe mulţi părinţi să apeleze la gesturi necugetate, în speranţa că astfel îşi vor ajuta odraslele să promoveze examenul. Dacă ameninţări de genul „anul ăsta nu mai mergi la mare” sau „nu îţi mai cumpăr maşină” sunt fireşti într-o astfel de situaţie, din păcate uneori se merge mult prea departe. Aşa s-a ajuns că anumiţi părinţi să îşi ameninţe copiii că vor fi obligaţi să citească ultima carte a lui Tudor Chirilă în caz că vor pica Bacul.

Psihologii averizează părinţii că astfel de ameninţări pot să producă traume ireversibile elevilor. „Un adolescent nu va ajunge niciodată un adult normal dacă va citi şi doar câteva pasaje din cartea lui Tudor Chirilă. Va ajunge să creadă că lacrimile îngerilor provoacă ploaia, că inima poate să iasă din corp şi să zboare spre ceruri, ca să se întorcă neprihănită înapoi, că omul poate pluti când se încarcă cu gânduri pozitive şi multe alte bazaconii. Readucerea lui cu picioarele pe pământ va fi practic imposibilă”, avertizează reputatul psiholog Decebal Popescu.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Monday, 03.06.2013 12:49 Monden

National Cinematografic