A apărut primul somelier pentru săraci, care poate vorbi ore întregi despre Babanu

Prea mulţi ani, oenologia a fost strict apanajul bogaţilor! Lucrurile se schimbă în sfârşit în frumoasa urbe a Tecucilor, unde somelierul Monsieur Aurel zis Tărzănică se specializează acum în categoria de vinuri „sub 10 lei”. Deşi spune că mai are multe de învăţat, el poate vorbi ore întregi despre Babanu, Muscatel sau chiar vinuri de import precum ăla din Spania care se vinde la cutie de carton în minimarketurile săteşti.

„Lumea vinurilor de masă, aşa-numitele ‘pastilate’, universul drojdierilor din gară – toate astea sunt fascinante şi merită studiate atât antropologic, cât şi oenologic”, reuşeşte să bâiguie Monsieur Aurel, trăgând încă o duşcă din bidonul de Babanu la 3 litri.

„Priviţi, de exemplu, irizaţiile oranj ale acestui Babanu din 2012, un an foarte bun pentru Babanu. Terroir-ul îi dă parfumul specific, de motorină şi panseluţe, în timp ce cisterna cu care a fost adus la fabrică, ‘la cisterne’, cum i se spune în Bordeaux, îi dă corpolenţă şi un buchet discret de Viceroy roşu”, adaugă somelierul tecucean, care organizează săptămânal degustări profesioniste la preţuri foarte convenabile, de 3-4 lei/participant, într-un birt privat dintr-o comună de lângă ‘Cetatea muştarului’.

(Articol sponsorizat de Monsieur Aurel zis Tărzănică)

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
21 ianuarie 2021 17:47
Citește mai mult despre: Babanu somelier vin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult