Startul coșmarului de primăvară al bărbaților, 1 Martie, s-a dovedit o adevărată minune pentru unul dintre ei. Mihai Dobrovăț, anul 3 la Politehnică, mânca pâine cu zacuscă de-acasă îndoită cu lacrimi la gândul că, neavând prietenă, tot va trebui să ia mărțișoare pentru cineva, mai exact colegii de cameră. Norocul l-a lovit când, din neatenție, pe piept i-au căzut câțiva stropi de zacuscă, inclusiv un fragment de gogoșar.

martisor_de_zacusca.jpg Imediat s-a născut ideea profitabilă. Studentul a confecționat câteva mărțișoare din zacuscă pe suport bio – coji de pâine graham împrumutate de sub patul unui vecin. „Le-am dat instant, fix cu prețul cerut”, își amintește Mihai, care nu s-a oprit aici. În câteva ore a produs mii de astfel de mărțișoare, diversificându-și gama cu modele variate, în ton cu gusturile și mai ales apetitul clienților. Căutate au fost și cele de nișă: mărțișoare din zacuscă de pachuli cu semințe de chia pentru hipsteri sau chiar borcanul întreg agățat în piept – pentru cei mai excentrici. 

Etnologii spun că zacusca tinde să ia locul ghiocelului ca vestitor al primăverii: „E un simbol al înnoirii: când rezerva de zacuscă e pe terminate, e semn că primăvara-i aproape. Metaforic, borcanul reprezintă osmoza între vechiul vegetal, pe cale de a fi consumat, și cel nou – apropiata explozie de ștevie, urzici sau măcriș”, spun specialiștii. 

Acum studentul are bani suficienți cât să trăiască zeci de ani într-un conac luxos, înconjurat de fotomodele. Totuși, fiind politehnist, cel mai probabil el își va folosi averea pentru dotarea camerei de cămin cu mii de hard-uri externe, pe care să stocheze cât mai mult porno pentru cazurile nefericite când îi mai pică netul.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Harald | Friday, 01.03.2019 16:17 Monden

National Cinematografic