A dat lovitura! Un student s-a îmbogățit peste noapte vânzând mărțișoare din zacuscă

Startul coșmarului de primăvară al bărbaților, 1 Martie, s-a dovedit o adevărată minune pentru unul dintre ei. Mihai Dobrovăț, anul 3 la Politehnică, mânca pâine cu zacuscă de-acasă îndoită cu lacrimi la gândul că, neavând prietenă, tot va trebui să ia mărțișoare pentru cineva, mai exact colegii de cameră. Norocul l-a lovit când, din neatenție, pe piept i-au căzut câțiva stropi de zacuscă, inclusiv un fragment de gogoșar.

Imediat s-a născut ideea profitabilă. Studentul a confecționat câteva mărțișoare din zacuscă pe suport bio – coji de pâine graham împrumutate de sub patul unui vecin. „Le-am dat instant, fix cu prețul cerut”, își amintește Mihai, care nu s-a oprit aici. În câteva ore a produs mii de astfel de mărțișoare, diversificându-și gama cu modele variate, în ton cu gusturile și mai ales apetitul clienților. Căutate au fost și cele de nișă: mărțișoare din zacuscă de pachuli cu semințe de chia pentru hipsteri sau chiar borcanul întreg agățat în piept – pentru cei mai excentrici.

Etnologii spun că zacusca tinde să ia locul ghiocelului ca vestitor al primăverii: „E un simbol al înnoirii: când rezerva de zacuscă e pe terminate, e semn că primăvara-i aproape. Metaforic, borcanul reprezintă osmoza între vechiul vegetal, pe cale de a fi consumat, și cel nou – apropiata explozie de ștevie, urzici sau măcriș”, spun specialiștii.

Acum studentul are bani suficienți cât să trăiască zeci de ani într-un conac luxos, înconjurat de fotomodele. Totuși, fiind politehnist, cel mai probabil el își va folosi averea pentru dotarea camerei de cămin cu mii de hard-uri externe, pe care să stocheze cât mai mult porno pentru cazurile nefericite când îi mai pică netul.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
1 martie 2019 14:17
Citește mai mult despre: Martisor student zacusca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult