A fost descoperită o nouă formă de daltonism: bărbaţii nu pot distinge cosmeticele

Şoc în lumea medicinei! Tot mai mulţi bărbaţi sunt diagnosticaţi cu o formă neobişnuită de daltonism, identificată recent de o cercetătoare care s-a machiat cu grijă înainte să vină la muncă. Deşi pot recepta culorile de bază, globii oculari ai bărbaţilor afectaţi nu sunt capabili să distingă cosmeticele.

După ce a petrecut luni bune studiind misteriosul fenomen, savanta a încercat să-l remedieze. “Le-am dat ochelari, lasere, picături, dar nu am reuşit să obţin din partea lor vreo reacţie la cosmeticele pe care le folosesc. Treceam pe lângă ei machiată şi parfumată îngereşte, dar ei continuau să discute despre muncă.”

“Atunci mi-am dat seama: toate cosmeticele mele erau pentru femei. Evident că ochii lor nu erau antrenaţi pentru aşa ceva. Le-am strecurat în borsete nişte cosmetice pentru bărbaţi: apă de toaletă, produse de îngrijire… Ştiţi voi, Avon for men”, povesteşte cercetătoarea.

“Colegii mei s-au vindecat. Se bucură în sfârşit şi de frumuseţea lor, dar mai ales de a mea. Nu mai vorbesc decât despre asta.” Încântaţi că pot distinge în sfârşit cosmeticele, bărbaţii ar fi încins chiar şi o horă care a ţinut ore întregi, dar neagă toate zvonurile că productivitatea institutului ar fi avut de suferit.

3 iulie 2014 13:07

Alte articole

Vezi mai mult