A fost un Revelion crunt! Statul intervine cu murături în zonele calamitate

Revelionul a luat şi anul acesta autorităţile prin surprindere! În această dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de mahmureală în întreaga ţară, după ce un val de chiolhanuri a afectat 92% din suprafaţa României timp de aproape 12 ore.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine cu murături în satele afectate de mahmureală, fiind accesată, în acest sens, rezerva naţională de castraveţi acri. Dacă va fi nevoie, pacienţii aflaţi în stare foarte gravă vor fi transportaţi la o cârciumă din Viena, să se dreagă”, spune Traian Goleanu, purtătorul de cuvânt al ISU.

Chiar şi în centrul istoric al Capitalei, unde populaţia e obişnuită cu dezastrele de natură alcoolică, jandarmii au folosit tunuri cu zeamă de varză pentru revigorarea mulţimii.

“Dacă şi locuinţa Dvs. a fost afectată de mahmureală în urma tragicului “Revelion 2017”, evitaţi expunerea la muncă sau lumină solară şi solicitaţi de urgenţă ajutorul unui vecin care mai are murături în beci”, a transmis Scorilo Mihăilescu, expert antimahmureală la OMS.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
1 ianuarie 2017 05:35
Citește mai mult despre: mahmureala muraturi Revelion

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult