A început vacanţa, dar elevii rămân în şcoli. În sălile de clasă vor funcţiona păcănele şi şaormării

Deşi mediile sunt încheiate, BAC-ul s-a terminat, iar elevii ilfoveni sunt deja pe tarla, la cules de roşii, şcolile nu se închid. Elevii revin în şcoli, unde s-au deschis săli de păcănele, şaormării şi cluburi de striptease. De multe ori, elevii pot să-şi petreacă timpul în aceeaşi clasă. Evident, e bine şi pentru profesori, pentru că îşi rotunjesc veniturile pe perioada verii, lucrând ca şaormari, ospătari sau chiar bodyguarzi în şcoli.

„Pentru că nu mai am teme pentru acasă, acum pot sta la şcoală chiar şi 12 ore pe zi. Ai mei au o mică afacere, dar nu pot să-i ajut, pentru că am luat 3,45 la BAC şi am media prea mică, n-am voie să muncesc”, spune Robert Acrişor, la coadă la şaorma în cabinetul de Istorie.

„E o mare diferenţă faţă de perioada cursurilor. Dacă mă prindeau cu ţigara în baie, îmi confiscau pachetul de ţigări. Acum domnul profesor ştie că dacă nu-mi goleşte scrumiera suficient de rapid nu mai pupă bacşiş”, povesteşte un elev, absorbit de algoritmul complex al unui joc de poker electronic.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
13 iulie 2015 15:07

Alte articole

Vezi mai mult