A magyar nyelv kötelezővé vált Romániában, mert beléptünk a zöld kategóriás országok körébe

Hónapokon keresztül szenvedtünk, de most már kisütött a nap a mi román fejünk fölött is. Az ország belépett a zöld kategóriába, ami azt jelenti, hogy élvezhetünk olyan jogokat és szabadságokat, amelyek ezelőtt egy hónappal lehetetleneknek tűntek. De a legjobb dolog, ami történhetett velünk az új kategóriába a következő: mostantól kötelezővé válik a magyar nyelv minden románajkú számára.

Tehát nemcsak színházba vagy moziba mehetünk, hanem hallhatjuk az édes magyar nyelvet is körülöttünk. Minden tévécsatorna köteles naponta 8 órán keresztül magyar nyelvleckéket közvetíteni, annak érdekében, hogy a románok minél hamarabb elsajátítsák az új kötelező nyelvet, és élvezhessék annak felbecsülhetetlen előnyeit és áldásait.

A hatóságok figyelmeztetnek, hogy ha ismét visszatérünk a sárga vagy vörös kategóriás országok közé, akkor nagyon könnyen elveszíthetjük ezt a privilégiumot. De bízunk abban, hogy a románok betartják az óvintézkedéseket, így alacsony szinten marad majd a fertőzési arány, mert közülük senki sem szeretné elveszíteni az ádázul megszerzett magyar nyelvtudását.

Fordította: Padre Tárki, a TNR mongol tolmácsa

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 mai 2021 06:57
Citește mai mult despre: maghiara

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult