A mers prea departe: Biserica Ortodoxă vrea ore de religie și la școala de șoferi

Reprezentanții bisericii fac de mai bine de 20 de ani lobby pe lângă parlamentari, miniștri sau alți factori de decizie pentru a introduce ore de religie și la școala de șoferi, susținând că „sunt absolut necesarea pentru dezvoltarea armonioasă a educației șoferilor români”. De altfel, într-un studiu independent realizat la comanda BOR, se arată că mai mult de jumătate de șoferii din România apelează la Dumnezeu și Hristos când au dificultăți în trafic.

„Se vede însă lipsa de educație, spun ‘Dumnezeii și Hristoșii’, fără să știe că Dumnezeu este numai unu, și este păcat să ai mai mulți Dumnezei. Spune și în Deuteronom dar și în cele 10 porunci”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Cristian Stoica. Acesta spune că orele de religie nu vor fi obligatorii, șoferii putând să opteze între o oră de religie pe săptămână sau o oră de turnat șpan de oțel în ochi, în timp ce ceilalți colegi sunt la ora de religie.

Educația rutieră religioasă prevede și o serie de noi atitudini și comportamente în trafic. Astfel, la trecerea de cale ferată nesemnalizată nu se mai oprește ci se face cruce cu limba în gură și se zice un „Doamne-Ajută”, în timp ce la intersecțiile nesemaforizate prioritatea va fi stabilită „cum o da Dumnezeu”.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

5 aprilie 2015 09:28
Citește mai mult despre: invatamant religie scoala soferi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult