Academia Română a înfiinţat premiul Octavian Paler pentru cele mai bune citate pe Facebook

De anul viitor munca sutelor de mii de români care pun, zi şi noapte, câte un citat din Octavian Paler pe o poză cu un apus de soare, pentru ca mai apoi să o încarce pe Facebook, va fi, în sfârşit, recompensată cum se cuvine. Academia Română a luat decizia înfiinţării unui premiu special, care va fi oferit celui mai bun citat din Paler diseminat prin Facebook.

„Citatul trebuie să îndeplinească o serie de condiţii de bază: să fie absolut banal, uşor de uitat şi să conţină peste 140 de caractere, astfel încât să nu poată fi pus pe vreo altă reţea de socializare. Fotografia trebuie să fie cu un apus de soare, nori sau un alt peisaj frumos. Se acceptă şi fundaluri negre cu chipul lui Octavian Paler gânditor în dreapta sau stânga imaginii”, a declarat Ion Haiduc, preşedintele Academiei Române.

Premiul va consta într-o statuetă care-l înfăţişează pe Octavian Paler în mărime naturală, realizată în întregime din marmură şi oţel, plus o sumă de bani şi un abonament gratuit, vreme de un an, la internet.

Scris de Eftimie
13 noiembrie 2013 12:11

Alte articole

Vezi mai mult