Ştim cu toţii pericolele la care se expun muncitorii care efectuează lucrări în Bucureşti. Atunci când dorm pe sub copaci pot fi loviţi de trăznet. Atunci când dorm în şanţ pot fi ucişi de colegii excavatorişti. Dar nimeni nu se gândea că există un pericol şi în timpul celei mai frecvente poziţii în care stă un muncitor român: sprijinit în lopată. Din păcate, Robert Acrişor a păţit acest coşmar.accident_muncitor_lopata.jpg

“Stăteam la umbră, alături de alţi colegi, la un pet de bere. La un moment dat, colegului Robert Acrişor i  s-a rupt lopata şi era să se înţepe în ea. Cred că a adormit în lopată, nu ştiu. A avut noroc că avea berea într-o mână, că dacă se ţinea cu ambele mâini de lopată, îi intra în gât, îl omora pe loc”, descrie Victor T. scena de groază la care a asistat.

Drama muncitorului nu se opreşte aici. Fiind accident de muncă, acesta nu poate intra în şomaj, dar fiind plătit la negru nu poate nici să ia indemnizaţia. Patronul firmei la care lucra a declarat preventiv falimentul, ceilalţi muncitori fiind nevoiţi să stea acum sprijiniţi în lopeţi prin propriile gospodării.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Monday, 06.07.2015 13:17 Monden

National Cinematografic