Acord semnat pentru conducta Mold Stream, care va aduce moldoveni la București

Adio, trenuri înghesuite şi microbuze ruginite! Prefectul Capitalei s-a întâlnit azi cu omologii săi din judeţele Iaşi, Neamţ şi Buzău pentru a semna acordul pentru conducta Mold Stream, care va alimenta Bucureştiul cu un debit constant de moldoveni din întreg estul ţării.

„Într-o Dacie Papuc încap maximum douăzeci de moldoveni. Într-un tren Interregio, câteva sute. Ei bine, conducta Mold Stream poate livra până la 9000 de moldoveni pe zi, aproape dublu faţă de necesarul de moldoveni al oraşului. Putem să şi exportăm”, a declarat Eduard Amarghioloaiei, arhitectul principal al proiectului.

„Ideea ne-a venit de la tunelurile dacice, care aduceau la Sarmizegetuza mână de lucru din Vasludava, Focşadava şi Dacia Galaţensis”, adaugă proiectantul conductei.

„În vederea exportului, există deja tratative cu Italia pentru Mold Stream 2, care ar urma să lege Bucureştiul de principalele oraşe din Italia, însă proiectul e blocat de Serbia, care se teme de o eventuală fisură în conductă. De parcă ei n-ar fi tot un fel de moldoveni”, explică Aurelian Moldoveanu, directorul Agenţiei de Ţevi din Ministerul de Externe.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
24 iunie 2021 14:59

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult