Acțiunile Tesla s-au prăbușit după ce s-a zvonit că Tesla a fost român

Acțiunile companiei Tesla s-au prăbușit cu aproape 90% în doar câteva minute de pe urma unui zvon alimentat chiar de către Elon Musk. Din motive care lasă loc multor speculații, acesta a postat la Twitter un mesaj fatal pentru compania sa: „Wow, se pare că Nikola Tesla era român. Îmi cer scuze pentru asta“, a scris Elon Musk.

Vestea că o companie cotată la un trilion de dolari pe bursă poartă numele unui român nu le-a căzut deloc bine investitorilor care dețin acțiuni la Tesla și mulți dintre ei s-au înghesuit să le vândă. Spaima lor că nimic ce poartă un nume de român nu are cum să aibă succes și eficiență financiară.

Mulți speculează că Elon Musk a scris că Tesla ar fi fost român exact cu acest gând, să scadă prețul acțiunilor și să le cumpere el pe o sumă mult mai mică decât în mod normal. „Elon Musk știe, bineînțeles, că Tesla nu este român și că doar dobitocii pot crede așa ceva, deci n-am niciun dubiu că postarea sa este premeditată“, apreciază reputatul analist financiar Pierre de Cebal.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
11 noiembrie 2021 16:11
Citește mai mult despre: elon musk tesla

Alte articole

Vezi mai mult