Activiştii Greenpeace cer ca Oana Roman să fie eliberată în ocean

Peste trei sute de membri ai celebrei organizaţii ecologiste au protestat violent în faţa Clădirii Guvernului, undeva cam prin dreptul Muzeului Antipa. Ecologiştii au afişat câteva bannere emoţionante, de şase pe opt metri, cu imaginea Oanei Roman în mărime naturală.

Ecologiştii sunt foarte îngrijoraţi de starea de sănătate a Oanei Roman, care în ultima vreme pare cam slăbită, semn că nu se simte bine pe uscat. Ei cer ca ea să fie eliberată imediat în ocean, iar momentul eliberării să fie transmis în direct pe Discovery Channel şi pe National Geographic, la o oră de maximă audienţă.

Cel mai probabil, Oana Roman va fi eliberată în Oceanul Pacific, pentru că în Atlantic ar fi nevoită să stea în propria mizerie, iar Marea Neagră iese din discuţie pentru că acolo n-are loc nici să-ntoarcă. În Pacific, singurul pericol pentru Oana Roman vine din partea braconierilor japonezi, care vânează această specie de balene albe pentru grăsimea lor abundentă.

Specialiştii se întreabă cum se va hrăni ea în libertate, pentru că până acum Oana a crescut (mult) în captivitate şi nu ştie cu adevărat cât de greu se obţine hrana. În caz că va fi eliberată în ocean, Oana Roman va trebui să fie hrănită artificial, cu mâncare gătită. Nava amiral Amundsen îi va aduce zilnic câteva tone de plancton cu usturoi, ceafă de plancton la grătar şi, ca garnitură, ceva castraveţi de mare în oţet.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 octombrie 2011 11:37

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult