Când spui "poetul nepereche", te gândeşti automat la Mihai Eminescu, dar ţi-ai pus problema ce nedreptate comiţi? Cu toate că Eminescu are meritele sale, adevăratul poet nepereche rămâne Tudor Chirilă, un fapt cu care sunt de acord toţi criticii literari.

chirila_pereche.jpg

"De mai bine de 20 de ani, când spui Chirilă, te gândeşti la cineva apucat de streche care îşi caută pereche la Vama Veche, în ureche", explică Basarab Ciobanu, directorul unei edituri din Târgu Ocna. "Eu cred că asta îl califică pentru titlul de poet nepereche, mai ales că toate cuvintele alea rimează."

"Din '99 să nu-ţi găseşti pereche? Dacă nici ăsta nu e poet nepereche, eu îmi mănânc jobenul şi monoclul, domnilor", confirmă Rudărel Carastate, profesor la catedra de Filologie a Universităţii 'Elena Apostoleanu' din Mangalia.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 16.01.2020 18:36 Monden

National Cinematografic