Adevărul despre Dragobete: A fost născut de Baba Dochia la bătrâneţe şi avea sindrom Down

Cercetările făcute de savanţii români relevă că Dragobetele era fiul Babei Dochia, însă pentru că a fost făcut la o vârstă înaintată, acesta avea Sindrom Down şi nu a avut niciodată prea mare succes în societate.

„Am determinat cu precizie că Baba Dochia l-a făcut pe Dragobete pe la 90 de ani. E de mirare cum a reuşit să-l crească, având în vedere că ea era babă şi că Dragobetele avea retard sever”, spune Decebal Popescu, inginer genetician folclorist, care a studiat amplu legenda.

Legenda spune că Dragobetele era idiotul satului şi tradiţia era ca acesta să fie chemat de fete să stea de şase când ele erau în căpiţă cu vreun flăcău din sat, în cele din urmă fiind asociat cu iubirea carnală.

„Partea proastă e că deşi era retardat, acesta îi avea la mână pe toţi amanţii din sat şi în timp s-a folosit de asta pentru a primi resturi de mâncare”, spune Decebal Popescu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
24 februarie 2014 08:02

Alte articole

Vezi mai mult