Adio, caieţel! Magazinele online au început să treacă datornicii pe bloguleţ

Românii obişnuiţi cu buticurile de cartier, unde puteau cumpăra ţigări sau băutură pe caieţel, au un motiv de bucurie! Tot mai multe magazine online au început să vândă şi ele pe încredere, trecându-i pe datornici pe bloguleţ.

“Am un magazin online de mai bine de cinci ani, dar abia acum mi-a venit ideea, după ce am urmărit puţin activitatea chioşcului de unde îmi iau pâine”, spune un afacerist bucureştean. “Acolo e o tanti care-i notează pe toţi vecinii mei într-un caieţel când n-au bani de bere. Bănuiesc că e o metodă eficientă, de vreme ce chioşcul ăla rezistă de douăzeci de ani.”

“Cum caieţelul e o noţiune învechită, am făcut şi eu ceva asemănător pentru magazinul meu online. Un blog unde-i trec pe toţi clienţii care comandă de la mine dar n-au bani pe card. Le trimit marfa, îi trec pe bloguleţ şi aştept să-mi achite la salariu.”

“Iată, cineva tocmai a comandat o plasmă de 2 metri şi un jacuzzi, şi a zis că mi le plăteşte data viitoare când se loghează”, adaugă afaceristul, trecând încă un client pe bloguleţ.

Scris de Vasile
9 iunie 2014 04:06

Alte articole

Vezi mai mult