Ne-am entuziasmat degeaba! La doar un an de la deschidere, ştrandul cu apă fierbinte de lângă Bucureşti va trage obloanele, anunţă cu regret întreprinzătorii austrieci. Potrivit acestora, experţii au constatat că zăcământul uriaş de apă termală era produs, de fapt, de o ţeavă fisurată, iar cei de la RADET au remediat chiar astăzi defecţiunea veche de 30 de ani.

therme_radet_zacamant.jpg
“O resursă atât de preţioasă, la doi paşi de Capitală - era prea frumos să fie adevărat”, a declarat proiectantul Therme, Franz Josef Arschwasser. “Toate studiile păreau să indice nişte izvoare naturale cu un debit fulminant. Din păcate, în această dimineaţă, geologul nostru a descoperit în zona Militari o ţeavă care pompa, de mai bine de trei decenii, milioane de metri cubi de apă caldă în subsolul Bucureştiului.”

“De vreme ce RADET s-a mobilizat şi a astupat fisura din conductă, piscinele noastre vor fi reci ca gheaţa pe timpul iernii”, a recunoscut austriacul. “Cu toate astea, nu trebuie să disperăm: oricând poate plesni altă ţeavă, care va regenera imediat zăcământul termal, cu condiţia ca geologii să înveţe să-şi ţină gura.”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 14.01.2016 17:55 Monden

National Cinematografic