Adio, Therme! RADET a reparat ţeava care a produs zăcământul de apă termală de sub Bucureşti

Ne-am entuziasmat degeaba! La doar un an de la deschidere, ştrandul cu apă fierbinte de lângă Bucureşti va trage obloanele, anunţă cu regret întreprinzătorii austrieci. Potrivit acestora, experţii au constatat că zăcământul uriaş de apă termală era produs, de fapt, de o ţeavă fisurată, iar cei de la RADET au remediat chiar astăzi defecţiunea veche de 30 de ani.

“O resursă atât de preţioasă, la doi paşi de Capitală – era prea frumos să fie adevărat”, a declarat proiectantul Therme, Franz Josef Arschwasser. “Toate studiile păreau să indice nişte izvoare naturale cu un debit fulminant. Din păcate, în această dimineaţă, geologul nostru a descoperit în zona Militari o ţeavă care pompa, de mai bine de trei decenii, milioane de metri cubi de apă caldă în subsolul Bucureştiului.”

“De vreme ce RADET s-a mobilizat şi a astupat fisura din conductă, piscinele noastre vor fi reci ca gheaţa pe timpul iernii”, a recunoscut austriacul. “Cu toate astea, nu trebuie să disperăm: oricând poate plesni altă ţeavă, care va regenera imediat zăcământul termal, cu condiţia ca geologii să înveţe să-şi ţină gura.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
14 ianuarie 2016 15:01
Citește mai mult despre: apa termala avarie radet strand teava

Alte articole

Vezi mai mult