Admirabil! Un jandarm a terminat de citit coperta „Criticii raţiunii pure” a lui Kant

Moment istoric pentru Jandarmeria Română! Unul dintre angajaţi a reuşit o performanţă prin care efectiv a uluit o ţară întreagă: a citit intregral coperta uneia dintre cele mai dificile cărţi de filosofie, „Critica raţiunii pure”, semnată Immanuel Kant.

Uluiala este cu atât mai mare cu cât absolut nimeni nu-l bănuia pe jandarm că ştie să citească. „Părea un analfabet ca oricare alt jandarm”, spune unul dintre şefii lui, „însă e clar că m-am înşelat. Nu doar că a citit integral coperta operei lui Kant, dar nici nu i-a luat mult, a terminat-o în mai puţin de două luni. La cât este de inteligent, nu m-ar mira ca la anu’ să se înscrie în clasa I”.

Jandarmul recunoaşte însă cu sinceritate că lectura sa a fost una relativ uşoară. „Era altceva dacă citeam coperta de la «Prolegomene la orice metafizică viitoare care se va putea înfăţişa drept ştiinţă», o copertă cu adevărat grea. În plus, când am citit «Immanuel» am crezut că e vorba de «Emmanuelle» şi că o să găsesc poze erotice pe coperta, altfel nu cred că aş fi continuat să o citesc”, a recunoscut jandarmul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
22 octombrie 2012 13:10

Alte articole

Vezi mai mult