Adrian Minune sare în apărarea etniei române!

După ce faimosul interpret de manele a fost jefuit într-un sat de români unde concerta, artistul a dat dovad de toleranţă, dând o serie de declaraţii în apărarea acestei etnii. „Ştiţi cum sunt românii”, a spus el, „vai de capul lor. În satul ăsta, de pildă, mi-au spus că n-au bani nici să-şi trimită copiii la cerşit, sunt nevoiţi să-i dea la şcoală.”

„Nu aş vrea să consideraţi că sunt rasist, nu cred că toţi românii sunt aşa.”, a continuat manelistul. „Criminalitatea nu este apanajul unei etnii, nu poate fi asimilată cu un anume grup. Ce, nu sunt şi ţigani care fură? Doar că se vorbeşte mult mai puţin despre ei la televizor. Orice pădure are uscăturile ei.”

„Eu am mulţi prieteni români”, a mai spus Minune, „la mine n-a contat niciodată că e român, că e ţigan, pentru mine e un om ca toţi oamenii. La mine în trupă sunt mulţi români, nu sunt aşa buni urechişti, dar merg la Conservator şi învaţă notele – asta e, aşa e cultura lor, n-ai cum să îi mai schimbi.”

Manelistul a povestit, amuzat, şi un incident din copilăria sa. „Părinţii mei au vrut să cresc într-un spirit de acceptare a altor culturi şi m-au dat dat la o şcoală mixtă, unde erau şi elevi români. De atunci am rămas mic, fiindcă le dădeam senvişul meu copiilor români mai săraci. E drept că mi se întâmpla şi ca de dimineaţă să-mi lipească mama banii de covrigi de frunte şi pe drum să mi-i fure românii din cartier.”

„Pe urmă, să nu uităm că românii sunt un popor tânăr, nu se ştie bine de unde vin, nu au o cultură orală, ca ţiganii. Uitaţi numai ce nume ridicole au – Ionescu, Popescu – cu astfel de nume copiii sunt stigmatizaţi pe viaţă. Sunt nume care nu spun nimic, parcă-s puse în bătaie de joc. Ar trebui ca la starea civilă să li se interzică să pună astfel de nume micuţilor. Dacă n-au imaginaţie, să le arate ofiţerul stării civile nişte imagini cu obiecte, ca la şcoală «Uitaţi-vă, poate vă inspiră ceva. Ce ăsta? Un semafor, bravo! N-ar fi un nume frumos?». Sau să ia numele unor personaje din marea cultură, Pardailan, Gustavo.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
2 noiembrie 2011 07:53

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult