Gata cu cozile la biserici, programările făcute din timp la duhovnici din ce în ce mai ocupaţi şi drumurile lungi până la Prislop! La 1 august intră în vigoare un protocol semnat recent între Patriarhie şi principalele bănci din România, care va simplifica mult procesul spovedaniei.

perdelute_atm_spovedanie_lol.jpg
Mai exact, spun reprezentanţii BOR, o bună parte dintre bancomate vor fi prevăzute cu perdeluţe negre în spatele cărora enoriaşii se vor putea uşura de păcate folosind un simplu card bancar şi butoanele aparatului.

“Bagi cardul, tastezi PIN-ul şi alegi opţiunea ‘Am păcătuit, părinte’. De acolo, eşti preluat de un preot virtual care îţi adresează întrebările obişnuite în această situaţie. Introduci codul păcatelor de care te faci vinovat - de exemplu 001 pentru masturbare, 246 pentru jurat strâmb, 392 pentru mâncat cârnaţi în post şi aşa mai departe”, explică Patriarhul Daniel. “Aparatul îţi tipăreşte canoanele personalizate şi încasează o donaţie modică pentru Catedrala Neamului.”

Dacă măsura are succes, Biserica intenţionează să le propună românilor şi alte metode alternative de spovedanie, cum ar fi un formular cu păcate disponibil în sediile Western Union sau chiar mărturisirea prin mandat poştal.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Sunday, 03.07.2016 01:16 Monden

National Cinematografic