Ai probleme? Biserica înfiinţează SPURD: Serviciul Preoţesc de Urgenţă, Rugăciune şi Donaţii

Raed Arafat are concurenţă serioasă! Patriarhul Daniel a semnat astăzi actul de înfiinţare al SPURD, divizia mobilă a Bisericii, a cărei misiune e să intervină rapid în orice situaţie care necesită prezenţa unui echipaj de preoţi.

“Zilnic, cetăţenii se confruntă cu fel şi fel de întâmplări nefericite. Când faci un accident pe şosea, salvarea vine aproape imediat, dar dacă eşti în stare foarte gravă? Cea mai apropiată biserică unde te poţi împărtăşi poate fi la kilometri întregi!”, a explicat Preafericitul.

“Vorbim aici de situaţii extreme, dar sunt şi cazuri minore care necesită intervenţia colegilor mei. De exemplu, când cineva păcătuieşte şi are nevoie de iertare rapidă, sau când un cetăţean găseşte 10 lei pe jos şi îl străfulgeră gândul să-şi cumpere ceva în loc să-i doneze pentru Catedrala Neamului.”

Potrivit unor surse oficiale, ambulanţele SPURD sunt produse în parteneriat cu Mercedes şi pot transporta până la 6 preoţi, 12 diaconi şi un cor de maici. “Trusa standard pentru intervenţii va conţine instrumente de bază precum busuiocul, cădelniţa, icoana şi o mână a Sf. Nicolae, plus o strană pliantă pentru enoriaşii netransportabili şi o cutie a milei automată, de ultimă generaţie, fără care eforturile noastre ar fi în van”, adaugă un angajat al proaspăt înfiinţatului serviciu.

Deşi urmează să înceapă activitatea în teren abia după Postul Crăciunului, SPURD a primit din partea Guvernului 8 elicoptere şi un avion Hercules, dar şi crucişătorul “Mărăşeşti”, pentru misiuni maritime care ar putea implica recuperări de cruci din ape îngheţate.

“Unul dintre elicoptere l-am luat de la SMURD. Să se descurce şi ei cu celălalt”, a comentat un reprezentant al Ministerului Culturii, bucuros că va avea la cine să apeleze să-i alunge dracii în cazul unui accident.Times New Roman este din nou pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe Prima TV.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
30 noiembrie 2014 03:13
Citește mai mult despre: 112 biserica Patriarhul Daniel SMURD SPURD

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult