Al doilea român în spaţiu: şi-a prins mâneca într-o rachetă antigrindină

La o parte, Prunariu, avem un nou cosmonaut în România! Marcel Boţoroagă, un agricultor de 41 de ani din Buzău, a ajuns cu succes pe Staţia Spaţială Internaţională după ce şi-a prins mâneca într-o rachetă antigrindină.

„Aseară au anunţat ăştia la meteo că o să dea cu piatră, şi Marcel al meu s-a dus în curte să dea foc la nişte rachete din astea. Eu i-am zis, Marcelică, mamă, suflecă-ţi mânecile să nu ţi le agăţi da’ el deja ieşea din stratosferă şi se înscria pe orbită. Am avut ceva emoţii, că n-avea căciulă, da’ uite că s-a descurcat el”, povesteşte Safta, mama lui Marcel.

„Se văd frumos prunii mei de aici. Sper să nu-i bată grindina azi”, a declarat Marcel, privind Terra prin hublou.

Potrivit cosmonautului fără voie, echipajul Staţiei Spaţiale a fost foarte primitor, oferindu-i o pătură şi un ceai cald ca să-şi revină după călătoria de sute de kilometri prin văzduh, agăţat de tubul rachetei antigrindină. „Le-am promis că le fac cinste dacă trec pe la Buzău”, a precizat Marcel.

Cel mai probabil, Marcel va fi adus acasă în portbagajul navei Soyuz cu care se vor întoarce săptămâna viitoare la sol trei dintre cosmonauţii ruşi.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
11 iunie 2021 16:07
Citește mai mult despre: grindina racheta spatiu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult