Al doilea român în spaţiu: şi-a prins mâneca într-o rachetă antigrindină

La o parte, Prunariu, avem un nou cosmonaut în România! Marcel Boţoroagă, un agricultor de 41 de ani din Buzău, a ajuns cu succes pe Staţia Spaţială Internaţională după ce şi-a prins mâneca într-o rachetă antigrindină.

„Aseară au anunţat ăştia la meteo că o să dea cu piatră, şi Marcel al meu s-a dus în curte să dea foc la nişte rachete din astea. Eu i-am zis, Marcelică, mamă, suflecă-ţi mânecile să nu ţi le agăţi da’ el deja ieşea din stratosferă şi se înscria pe orbită. Am avut ceva emoţii, că n-avea căciulă, da’ uite că s-a descurcat el”, povesteşte Safta, mama lui Marcel.

„Se văd frumos prunii mei de aici. Sper să nu-i bată grindina azi”, a declarat Marcel, privind Terra prin hublou.

Potrivit cosmonautului fără voie, echipajul Staţiei Spaţiale a fost foarte primitor, oferindu-i o pătură şi un ceai cald ca să-şi revină după călătoria de sute de kilometri prin văzduh, agăţat de tubul rachetei antigrindină. „Le-am promis că le fac cinste dacă trec pe la Buzău”, a precizat Marcel.

Cel mai probabil, Marcel va fi adus acasă în portbagajul navei Soyuz cu care se vor întoarce săptămâna viitoare la sol trei dintre cosmonauţii ruşi.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
11 iunie 2021 16:06

Alte articole

Vezi mai mult