Alertă! În Tușnad s-a umplut de de urși Grilly, care atacă grătarele

Ro-Alertul ţiuie ca apucatul: mare atenţie când faceţi grătar în pădure! Specialiştii avertizează că în mai multe regiuni montane ale ţării a apărut o nouă specie de urs: ursul grilly, o rudă a grizzly-ului american, dar cu o mare pasiune pentru orice formă de carne la grătar.

„Ursul grilly e cel mai feroce urs din Europa, iar la Tuşnad, Buşteni sau Rânca au fost atacate deja zeci de grătare. Când simte miros de mici, intră într-un fel de transă şi înfulecă tot, nici măcar nu-l deranjează că sunt fierbinţi”, spune Decebal Szabo de la Institutul pentru Urşi din Harghita.

„Faţă de ursul brun obişnuit, ursul grilly e mai înalt şi mai masiv, având o burtă mare pe care de obicei o acoperă cu un şorţ. Blana e mai închisă la culoare pentru că petrece mult timp în zone cu fum des. Ah, şi degeaba încercaţi să-i distrageţi atenţia ursului grilly cu miere sau zmeură. Posibil chiar să devină mai agresiv în pofta lui nestăvilită de mici, cârnaţi şi ceafă de porc”, adaugă expertul.

Specialiştii mai atrag atenţia că în zonele frecventate de ursul grilly se întâlneşte adesea şi râsul de muştar, o felină şireată care îţi fură muştarul, se suie cu el într-un copac şi râde de tine când îl cauţi ca prostul în portbagaj.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
1 august 2021 13:00
Citește mai mult despre: gratar ursi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult