Obiceiul multor români de a-şi lăsa o unghie super-lungă la degetul mic a fost o enigmă vreme de zeci de ani, dar cercetătorii spun că au desluşit misterul!

Potrivit Institutului pentru Studiul Cocalarilor din Mizil, ingenioasele creaturi folosesc unghia pentru a-şi debloca un cărucior când merg la cumpărături, ca să nu-şi mai bată capul cu tradiţionala fisă de 50 de bani.

deblocare_cos_supermarket.jpg
"Uneori mai au loc accidente, de aceea se întâmplă să găseşti câte un coş cu o unghie înţepenită în fanta pentru fisă", explică Decebal Popescu, savantul care a petrecut 20 de ani printre cocalari pentru a le înţelege mai bine cultura.

"Sigur, unghia serveşte şi pentru extragerea de mucus din cavitatea nazală sau ceară din canalul auditiv, amândouă servind la confecţionarea biluţelor ritualice, însă asta cu coşul de cumpărături chiar ne-a dat pe spate. Sunt atât de inteligenţi!", adaugă un alt om de ştiinţă.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Saturday, 24.08.2019 14:53 Monden

National Cinematografic