Am intrat oficial în sezonul rece! Gigi Gheorghiu și-a dat tricoul jos și a rămas în haina de blană

Se știe din moși strămoși că adevăratul vestitor al iernii nu este Ștefan Hrușcă ci Gheorghe Gheorghiu, cel supranumit ciorcârlia de vară, pentru că în fiecare vară încântă cu trilurile sale turiștii veniți pe plaja „Perla Venusului” din stațiunea maritimă Venus. Când acesta simte că se apropie musonul de iarnă începe să se pregătească pentru frig.

„Primele semne apar când Gigi Gheorghiul își dă jos carapacea de vară, tricoul sau maieul cu găurele, și trece la blana sa naturală, care este foarte deasă, strălucitoare și țepoasă. Sub straturile de păr se află cele de grăsime, adunate de-a lungul verii, care-i permit să păstreze rezerve de energie pentru lunga iarnă ce va urma. In timpul iernii folkistul este apatic și retras, ieșind din scorbura sa doar ca să bea apă”, spune antropologul Decebal Popescu.

Iarna Gheorghiul nu cântă ci preferă să asculte liniștea încremenită a pădurii și susurul izvoarelor cristaline. Localnicii din localitățile de munte spun că, din când în când, o fantomă imensă și păroasă se ivește la marginea codrului, seara, când ziua se îngână cu noaptea, și vine la pretrecerile de la căminul cultural și le cântă „Unde dragoste nu e, nimic nu e”, iar copiii lasă pe pervaz turtă dulce și chec pentru când trece monstrul pe la geamuri. Oamenii de știință au stabilit că astea nu sunt decât niște legende populare și mituri străvechi, ce țin de misterul arhetipal al Luceafărului.

Scris de Ef
8 noiembrie 2017 13:11
Citește mai mult despre: gigi gheorghiu iarna

Alte articole

Vezi mai mult