Andrei Pleșu a scris un editorial distrugător la adresa a doi copii ce băteau mingea sub geamul său

Filosoful și esteticianul Andrei Pleșu a atacat astăzi dur în rubrica sa din Adevărul pe doi copii, de 9 și 11 ani care băteau mingea sub geamul său. În alocuțiunea sa, fostul ministru de externe îi acuză pe cei doi că dădeau cu mingea nu doar în asfalt ci și în peretele casei.

„Am ieșit pe geam și le-am spus «Potoliți-vă, măi, am de scris un editorial în Adevărul» iar unul dintre ei mi-a răspuns obraznic «cine sunteți domnu?». Iată ce generație pregătim, ce viermuiește în jurul nostru cu mirosul ei fetid, cu transgresia spiritului de la uman la animal într-o dezlănțuire vitriolică și violentă de lovire a mingii cu piciorul”, scrie Pleșu în diatriba sa.

Acesta menționează că, spre deosebire de alte ocazii, de data aceasta a simțit că este nevoie să facă ceva. „Când mi-au dat mingea în curte am ridicat această sferă gregară și primitivă și le-am zis că le-o sparg. În locul unei discuții normale, despre supra-omul hegelian creat din cunoașterea fenomenologiei spiritului, unul din copii s-a tăvălit pe jos și a început să plângă în timp ce celălat a lovit cu piciorul toate mașinile de pe stradă să le pornească alarmele și a fugit râzând”. Editorialul eseistului a fost share-uit de mii de internauți care au apreciat elocința stilului, dar au și criticat momentele mai dure din exprimare.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

8 august 2017 13:08

Alte articole

Vezi mai mult