Aniversare. Se împlinesc 30 de ani de când Dan Spătaru a părăsit trupa BUG Mafia

Parcă ieri compunea şi cânta “Hai să fim high în Turnul Colţei” cu Tataee! Şi totuşi, timpul trece. Se fac 30 de ani de când îndrăgitul Dan Spătaru părăsea definitiv trupa BUG Mafia. Maestrul spunea atunci că pleacă pentru că s-a săturat să cânte în stilul ăla bătrânicios: “Aveam chef de un sound nou. După Ridică-mă la cer am decis să-mi continui cariera solo”, declara pe atunci Dan Spătaru.

Pe atunci, trupa BUG Mafia era cu totul altfel. Cântăreţii pretindeau că sunt de pe Calea Moşilor, pentru că Pantelimonul încă nu fusese construit. Fanii trupei nu erau ascunşi pe după blocurile gri, betonul nefiind pe atunci decât o ipoteză formulată de Jules Verne. Cei care ascultau Mafia pe atunci erau ţărani de pe la Bariera Vergului, dar măcar erau hard-core.

“Lucrurile s-au stricat când a intrat Sişu la Doftana. Bulangiii de la Siguranţa Statului erau geană pe noi. Cu toate astea, ştiam să ne distrăm. Îmi amintesc chefurile cu absint şi cu mătrăgună fumată la narghilea. Era altă viaţă. Când ziceam: Şase, vine garda, era vorba de Garda de Fier!”, povesteşte nostalgic Tataee.

Sunt multe speculaţii pe marginea plecării lui Dan Spătaru de la BUG Mafia. Unii spun că au dat-o rău în comercial, au înregistrat un single cu Maria Tănase, acea Loredana Groza a secolului XX. Alţii sunt de părere că Dan Spătaru s-a enervat că l-au înlocuit pe Jean Moscopol, cu care formaţia scosese primul cilindru de ceară cu super hitul “Hai să facem rap astă seară”. Până la urmă, fosta Mafia s-a destrămat. O parte au rămas în BUG Mafia, ceilalţi au format trupa Pasărea Colibri.

Scris de TNR
7 septembrie 2016 11:09

Articole asemanătoare

Vezi mai mult