Anul acesta, 6 bulgari fiţoşi au ales să-şi înmatriculeze maşinile în România fiindcă e mai scump

Se simte că e criză! Potrivit Registrului Auto Român, anul acesta doar şase bulgari bogaţi au ales să se umfle în pene înmatriculându-şi maşinile în România, faţă de 8, câţi ceruseră plăcuţe româneşti în prima jumătate a lui 2013.

Dintre cei şase bulgari cu bani, cinci sunt locuitori ai cartierului Goliamkurov, un veritabil “Dorobanţi al Sofiei”, după cum îl descrie balcanologul Vasil Boianov. “De la cămătari la vedete pop, bulgarii din Goliamkurov sunt cunoscuţi pentru predilecţia lor pentru aur, maşini scumpe şi haine de firmă. De când primii români au început să-şi înmatriculeze Daciile în Bulgaria, fiindcă e mai ieftin, avem în fiecare an câţiva fiţoşi de Goliamkurov care aleg să-şi înregistreze limuzinele în România, fiindcă e mai scump.”

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor spun că, deşi numărul bulgarilor fiţoşi este în scădere, înmatriculările rămân o afacere profitabilă. “Asta cu taxele foarte mari – o idee excelentă! Şmecherii de Sofia aduc bani în ţară, nu glumă”, spune un instalator aflat din întâmplare în zonă.

Scris de Vasile
1 septembrie 2014 02:09

Alte articole

Vezi mai mult