Anul acesta, Prigoană şi Bahmuţeanu s-au împăcat târziu! E semn că va fi secetă, spun bătrânii

În plină epocă a tehnologiei, românii se bazează pe superstiţii vechi de secole ca să prevadă fenomenele meteorologice! Tradiţionala împăcare a lui Prigoană cu Bahmuţeanu, spun bătrânii, a picat foarte târziu anul acesta, semn că va fi secetă şi că recolta va fi sub aşteptări.

“Cel mai bine e să se împace devreme, în februarie-martie”, spune Decebal Popescu, bătrânul unui sat din Ilfov. “Atunci e vară ploioasă, tocmai bună pentru porumb şi viţă de vie. Anul ăsta s-au împăcat abia în mai, deci trebuie să ne aşteptăm la secetă. Dar se putea şi mai rău! Îmi amintesc cum a fost în ‘54: Prigoană şi Bahmu divorţaseră târziu şi s-au împăcat abia în iulie. Atunci n-a plouat niciun strop, scoteau ciuturile nămol din fântână, luau foc pădurile, nu era nicio boare de vânt.”

Scepticii pun însă ameninţarea secetei în seama încălzirii globale, declarând că împăcarea anuală a lui Prigoană cu Bahmuţeanu e interesantă, dar lipsită de relevanţă statistică. “Singura corelaţie pe care am găsit-o e cu vânzările la tigăi, dar acesta e un fenomen recent, specific secolului nostru, la care contribuie mai mulţi factori.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
7 mai 2013 18:05

Alte articole

Vezi mai mult