Anul ăsta, lumina de la Ierusalim s-a aprins singură abia din 3 încercări: Trebuie schimbată bujia

Emoţii în Ţara Sfântă! Potrivit autorităţilor în materie de ortodoxie, anul acesta lumina de la Ierusalim s-ar fi aprins singură abia la a 3-a rotire a cheii. Conform înalţilor prelaţi, un miracol ezitant e un semn clar că trebuie schimbată bujia, deşi aceiaşi înalţi prelaţi ne asigură că bujia nu există, fiind doar o metaforă, iar lumina se aprinde spontan.

“Evident că nu există nicio bujie”, spune Vasilis Taumatopoios, călugăr grec. “Lumina sfântă se aprinde miraculos, de la sine, fără pic de intervenţie umană. Totuşi, e nevoie de o scânteie care să stârnească acest act al puterii divine, iar acea scânteie celestă de unde poate veni, dacă nu de la o cuvioasă bujie, acţionată de la distanţă, prin har? Bineînţeles, nu de noi, care avem telecomanda, ci de Domnul.”

“Admiţând, în termeni strict teologali, că această bujie există, ea a cam obosit, că doar nu s-a mai schimbat singură, prin minune, de vreo zece ani”, a explicat teologul, asigurându-i pe credincioşi că următoarea bujie ipotetică va fi Bosch, nu un ştift care se cumpără singur din cine ştie ce târg din Galileea.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
20 aprilie 2014 01:04

Alte articole

Vezi mai mult