Apel disperat! Odată cu interzicerea pungilor de plastic, mii de români riscă să rămână desculţi

Încă o tradiţie străveche riscă să se piardă pentru totdeauna! Cel mai îndrăgit articol de încălţăminte din sudul ţării, punga de plastic, ar putea dispărea curând din oferta magazinelor odată cu alinierea la noile directive UE.

Lipsiţi de opincile improvizate, mii de oameni riscă să rămână desculţi, ceea ce n-ar fi o problemă în lunile de vară, însă le-ar da bătăi de cap iarna. „Să mergi prin nămeţii ăştia fără pungi în picioare e sinucidere curată, răceşti la ouă instantaneu!”, se plânge Avram Pancu, gospodar de 52 de ani din Cococi, Ilfov.

„Primele pungi erau făcute de mână, din frunzele lunguieţe ale salciei de plastic. Apar şi pe columna lui Traian, în picioarele unor daci mai amărâţi. Azi se poartă pungile de supermarket, atât la ţară, cât şi la oraş, dar tot mai mulţi tineri renunţă la ele în favoarea ‘pantofilor’ sau ai ‘adidaşilor’. Interzicerea pungilor ar fi ultimul cui în coşciugul acestui frumos element al portului popular”, spune istoricul Samir Duran.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
23 martie 2018 14:03

Alte articole

Vezi mai mult