Apelativul „bunica” s-a demodat. Micuții spun acum „Loredana”

Lumea se schimbă și trendul este dat chiar de cei mai mici dintre noi. Deja copiii românilor nu mai spun bunica, ci ”Loredana”. ”E normal, când văd babornița la televizor cum se agită, botoxată și plină de riduri ca parizerul de E-uri. Ei asta văd, asta spun. E o mamaie pe care copiii o văd permanent. E simbolul boșoroagelor din România”, spune o mamă din București.

”Vreau să mergem la Loredana Mariana în weekend, să-mi facă gogoși”, îl roagă Matei pe tatăl său, care știe că puștiul se referă la bunica lui pe care o cheamă într-adevăr Mariana dar e la fel de bătrână și obosită ca fosta divă Loredana Groza.

Psihologii spun că nu trebuie să le interzicem copiilor să se exprime astfel, pentru că ei vor fi bulversați. ”Ei sunt inocenți, nu au urmă de răutate în ei. Dacă ei consideră că Loredana e reprezentativă pentru o femeie vârstnică, albită de vremuri, lăsați-i”, spune Mioara Papuc, psiholog infantil.

Și în cazul buneilor situația s-a schimbat în ultimii ani. Nepoțeii nu mai zic ”bunicule”, sau ”tataie”, ci Mindruta sau Exarhu, hodorogii prin excelență din prezentul românesc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
6 iunie 2024 17:50
Citește mai mult despre: bunică Exarhu loredana Mindruta

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult