Aplicanții pentru ajutor de șomaj trebuie să aibă Photography în nume pe Facebook

O nouă piedică pusă de statul român în calea celor care vor să obțină bani ca să stea degeaba acasă. De azi înainte, pe lângă actele obișnuite, aplicanții trebuie să atașeze în dosarul cu șină și o dovadă că au numele Photography în pagina de Facebook.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

„Nu ești șomer adevărat dacă nu te numești Photography pe Facebook”, spune Decebal Popescu reprezentant al Ministerului Muncii. „Nu cerem mult: doar o simplă dovadă a acestui fapt, ce constă într-un screenshot cu pagina de Facebook, copie legalizată după screenshot, dovadă scrisă cu data la care a fost înființată pagina, certificatul de înmatriculare cu ITP-ul expirat de cel puțin 3 luni, ca dovadă că e prea sărac să-și facă ITP-ul, copie după buletin, dosar cu șină și copie legalizată după dosarul cu șină. Atât și nimic mai mult”, a adăugat Decebal Popescu.

Acesta spune că mulți român încearcă deja să profite de noua modificare. „Avem multe cazuri de români care și-au schimbat numele doar ca să ia banii. Din fericire sunt ușor de depistat, pentru că în loc de Photography, au scris Fotografii, Photograph-y sau Futography”, explică Decebal Popescu.

Scris de Luchian
13 septembrie 2020 06:45
Citește mai mult despre: somer

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult