Ardelenii încă nu au intrat în post! N-au terminat friptura începută ieri la prânz

Prima zi de post se lasă aşteptată în Ardeal! Nimeni nu a terminat încă ultima friptură pe care o mănâncă înainte de post. Asta deşi cei mai harnici ardeleni s-au apucat de ea încă de acum trei zile, tocmai pentru a-şi creşte şansele să o termine până să înceapă postul.

“Aşa e tradiţia la noi în Ardeal, înainte să înceapă postul mâncăm o halcă de carne, să ne ţină cât mai mult. Dar e tare năbădăioasă carnea de porc, se mestecă tare greu şi e omeneşte imposibil să o termini într-o zi. Acum ne-o înţelege şi Dumnezeu, că doar El ne-o făcut aşa lenţi, nu e vina noastră”, spune clujeanul Cosmin B.

Unii ardeleni sunt deja resemnaţi şi nu exclud să nu prindă nici o zi de post. “Am tăiat un porc, să mâncăm toate neamurile, vreo 30 de persoane, dar nu cred că terminăm degrabă. Am avut şi ghinion, că până să ne aşezăm pe scaun la masă s-a întunecat afară şi apoi ne-o luat vreo 3 ore până să merem la întrerupător, să aprindem lumina”, se plânge un alt ardelean.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
15 noiembrie 2013 16:11

Alte articole

Vezi mai mult