Arheologii au descoperit în Marea Piramidă un român care dădea cu bormașina

Aşa-zisul „blestem al faraonilor”, care îi înnebunea pe cercetători şi îi speria pe căutătorii de comori, a fost în sfârşit desluşit! Arheologii au descoperit în mijlocul Marii Piramide o galerie misterioasă care părea să fi fost făcută cu o bormaşină relativ modernă – nu în urmă cu mii de ani, ci practic adineauri, în anii 90-2000.

Puţin timp mai târziu, urmând traseul galeriei misterioase, oamenii de ştiinţă au găsit şi rămăşiţele mumificate ale unui român din Berceni, cu bormaşina încă în mână.

„Timp de zeci de ani, Tutanmarcel, cum l-am poreclit, a dat cu bormaşina de unul singur, creând toate zgomotele ciudate şi vibraţiile misterioase pe care superstiţioşii le atribuiau fantomei lui Kheops”, explică egiptologul Hamal Zakusk. „Nu se ştie ce l-a împins să dea cu bormaşina până aproape de miezul piramidei – poate o viziune primită de la vechii faraoni sau pur şi simplu dorul de casă, de Berceni.”

Mumia lui Tutanmarcel va fi păstrată într-un sarcofag în incinta piramidei care l-a găzduit, iar bormaşina va fi recondiţionată şi donată unui muzeu din Berceni, anunţă autorităţile egiptene.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
29 iunie 2022 08:40
Citește mai mult despre: bormasina piramida

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult