Armurile medievale, din nou la modă după 700 de ani! S-a constatat că te feresc de ţurţuri

Dacă în 2013 au fost în mare vogă ţesăturile uşoare, din in sau cânepă, începutul lui 2014 aduce din nou în atenţia publicului zalele şi armura! Căzută în uitare vreme de mai bine de jumătate de mileniu, inedita combinaţie are avantajul că te apără de ţurţuri, au constatat specialiştii în design vestimentar.

“De când s-a mai încălzit, oraşul e plin de ţurţuri ameninţători”, spun Decebal Popescu, student din sectorul 3. “Mi-era teamă că nu voi mai putea ieşi din casă, dar mi-am adus aminte că aveam în pod un coif şi nişte platoşe de la bunicul meu, care a jucat în filmele lui Nicolaescu. De atunci nu mai am nicio grijă. Dacă îmi pică vreun ţurţure în cap, abia dacă îndoaie puţin tabla coifului. Nici nu îmi stă rău, iar controlorii din autobuze nici n-au curaj să se apropie.”

“Mulţi vecini s-au luat după mine, iar acum rar mai vezi câte un pensionar ieşind pe stradă fără armură”, se laudă tânărul bucureştean. “De teama ţurţurilor, toţi umblă cuirasaţi, zici că e bătălia de la Hastings în piaţa Miniş. Singura problemă e că armurile astea au 70 kg bucata, ceea ce face cozile de la Poştă să se mişte puţin mai încet.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
5 februarie 2014 11:02

Alte articole

Vezi mai mult