Kasadâr Bei, aga-ul Kanaldeului a trimis încă de multe zile depeșă cu privire la fuga concurentului de pe moșia „Puterea Dragostei”, promițând o pungă de galbeni pentru cel care-l aduce viu. Doi arnăuți, Stanciu a lui Bobotea și Chiril Popitu, trimiși de Vodă Caragea, sunt cei care au înfăptuit fapta și l-au capturat pe fugar.

tigan-fugit-de-la-puterea-dragostei.jpg

Acesta a fost prins în timp ce fugea pe islazurile boierului Mavrocordat Cantemir Cantacuzino. Arnăuții au aruncat o sfoară cu trei bile cu dibăcie și aceasta s-a încolăcit în jurul picioarelor fugarului. A fost prins de chică și aruncat pe obâlncul șeii și dus așa legat înapoi la conac. 

În cinstea celor doi arnăuți Kasadâr Bei a deschis un vin bun de Tokai primit de la împăratul Austriei și le-a oferit-o acestora, alături de punga de galbeni. Fugarul a fost prins înapoi în lanțuri, biciuit, frezat și gelat bine și pus să se cotârlească cu restul concurentelor de la „Puterea Dragostei”. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 06.05.2020 17:09 Monden

National Cinematografic