Arnăuții lui Vodă Caragea au prins un concurent fugit de la Puterea Dragostei

Kasadâr Bei, aga-ul Kanaldeului a trimis încă de multe zile depeșă cu privire la fuga concurentului de pe moșia „Puterea Dragostei”, promițând o pungă de galbeni pentru cel care-l aduce viu. Doi arnăuți, Stanciu a lui Bobotea și Chiril Popitu, trimiși de Vodă Caragea, sunt cei care au înfăptuit fapta și l-au capturat pe fugar.

Acesta a fost prins în timp ce fugea pe islazurile boierului Mavrocordat Cantemir Cantacuzino. Arnăuții au aruncat o sfoară cu trei bile cu dibăcie și aceasta s-a încolăcit în jurul picioarelor fugarului. A fost prins de chică și aruncat pe obâlncul șeii și dus așa legat înapoi la conac.

În cinstea celor doi arnăuți Kasadâr Bei a deschis un vin bun de Tokai primit de la împăratul Austriei și le-a oferit-o acestora, alături de punga de galbeni. Fugarul a fost prins înapoi în lanțuri, biciuit, frezat și gelat bine și pus să se cotârlească cu restul concurentelor de la „Puterea Dragostei”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
6 mai 2020 15:05

Alte articole

Vezi mai mult