Atenţie la hoţi! Poliţia recomandă să laşi acasă un copil dacă pleci în concediu de Crăciun

Se apropie Sărbătorile, iar mii de români se pregătesc să petreacă vacanţa de iarnă la munte. Cu această ocazie, Poliţia Română le aminteşte cetăţenilor să ia măsuri de precauţie pentru a-şi proteja casele de spărgătorii care acţionează în perioada Crăciunului.

Cea mai bună metodă, spune chestorul Marian Ţuculean de la IPJ Ilfov, este să lăsăm acasă unul dintre copii când plecăm în vacanţă, mai ales dacă locuim la vilă.

„Hoţii acţionează de obicei în echipe de câte doi, Joe Pesci şi alt boschetar, putând dezactiva cu uşurinţă sistemele de alarmă. Un ţânc de 7-8 ani, în schimb, va împânzi casa de capcane ingenioase care îi vor pune în dificultate chiar şi pe cei mai versaţi infractori”, asigură reprezentantul Poliţiei.

„Chiar în acest weekend am avut ocazia să studiem un astfel de caz împreună cu colegii. Se petrecea în SUA, dar condiţiile de acolo sunt similare. Sunt de părere că ne-ar uşura foarte mult munca dacă fiecare familie şi-ar abandona una dintre odrasle pe perioada sărbătorilor”, adaugă agent-şef Aurică Ninel.

Scris de Vasile
9 decembrie 2019 16:12
Citește mai mult despre: Singur Acasă

Alte articole

Vezi mai mult