Atenție, români! Minivacanța de 1 Mai începe oficial abia azi, odată cu sosirea muștarului sfânt de la Ierusalim

Oficial, abia acum intrăm în weekendul prelungit! În sunet de fanfară, avionul oficial al Patriarhiei a adus astăzi muştarul sfânt de la Ierusalim, cu care mii de credincioşi îşi vor unge mititeii la miezul nopţii, în momentul culminant al slujbei de 1 Mai din pădurea Cernica.

„Muştarul sfânt e produs în Tecuchalaim, o suburbie a Ierusalimului cu multă verdeaţă şi măslini, unde legenda spune că ucenicii au făcut un grătar cu doar câteva zile înainte de Cina cea de taină”, spune Onufrie Rîuleţ, stareţ al Mănăstirii Cocoşatu din Deduleşti.

„În ajunul minivacanţei de 1 Mai, acolo are loc minunea – borcanul cu muştar ortodox se desface de la sine, îşi deşurubează singur capacul fără intervenţie umană. Savanţii n-au găsit o explicaţie pentru asta, dar nu e ca şi cum i-ar deranja, că şi ei sunt oameni, şi ei mănâncă mici”, a adăugat călugărul, tocând cu hărnicie carnea pentru slujbă.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
30 aprilie 2017 00:04
Citește mai mult despre: 1 mai mici minivacanta mustar Patriarhul Daniel

Alte articole

Vezi mai mult