Ca după fiecare ploaie, sute de melci au luat cu asalt aleile dintre blocuri, iar în Bucureşti situaţia e deosebit de gravă! Cei mai mulţi aparţin unei specii încă necunoscute, de melci uriaşi, maro, cu cochilia moale, care miros respingător şi apar mai ales în zonele unde localnicii îşi scot câinii la plimbare.

melciuriasimaronii.jpg
"I-am spus provizoriu 'limacsul încolăcit de Bucureşti', dar avem bănuiala că există şi în celelalte oraşe. Am văzut câţiva cetăţeni strângându-i cu făraşul în nişte pungi de plastic, probabil ca să-i cerceteze", şi-a dat cu părerea Aurel Mirel, specialist în moluşte.

Înainte ca lumina soarelui să-i usuce, mai mulţi astfel de melci vor fi prelevaţi din parcuri şi de pe trotuare pentru a fi conservaţi la Muzeul "Antipa" alături de alte specii care i-au intrigat pe cercetători, precum măslina de păşune sau şarpele cu porumb.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 28.06.2018 17:33 Monden

National Cinematografic